NSSF - Krisehjelp

Er det vanskelig å leve?

Gi noen sjansen til å hjelpe deg

Er det noen du vet om som du har tillit til? Ofte er vi mennesker litt redde for å bry hverandre med problemer. Vi glemmer at vi ønsker å bety noe for andre, derfor blir de fleste glade for å kunne være til hjelp. Det kan være en venn, en i familien, eller en lærer, helsesøster, lege eller prest. Når du snakker med andre, er det lettere å se løsninger og føle at ting kan bli annerledes.

Er alt håpløst? Er det vanskelig å finne meningen med å fortsette å leve? Strever du med selvmordstanker? Ikke gi opp! Det er mulig å få hjelp!

Det kan være mange grunner til at livet føles håpløst. Vi mennesker tåler ikke alt, og mange problemer på en gang kan bli for mye for oss. Det kan være problemer som mye krangling hjemme eller med venner. Kanskje kjæresten har dratt sin vei. Eller du føler deg ensom. Noen syns at arbeid og skole krever så mye at det blir umulig å være bra nok. Når du har det så vondt at du ikke ser noen annen utvei, kan du få tanker om å ta ditt eget liv. Likevel er det veldig få som ikke ønsker å leve. Det de fleste ønsker, er en forandring i livet sitt akkurat nå.